1. Home
  2. /
  3. European
  4. /
  5. 4509-White Tail Deer 105 cm.H

4509-White Tail Deer 105 cm.H

HTC: 4509

Category: European
Length:
Width:
Height:
Weight:
CBM:
Packing:
Size:

White-Tailed Deer

  • Type: Mammal
  • Size: 6 ft to 7.75 ft
  • Weight: 110 lbs to 300 lbs
  • Diet: Herbivore
  • Ave. Life Span: 6 to 14 years (in captivity)
  • Group name: Herd
  • Description The white-tailed deer, which is considered as the smallest member of the North American deer family, can be naturally found in most of the United States, South America, and Southern Canada. They prefer to inhabit wooded areas, and deer overpopulation may sometimes be an issue. The white-tailed deer is preyed upon by mountain lions, gray wolves, bobcats, and coyotes, which help in keeping the population of these animals under control. However, due to hunting, there are not a lot of mountain lions and wolves left in various parts of North America. During the summer season, they are brown or tan in color. On the other hand, they are grayish brown during winter. The underside of its tail, throat, stomach, around its eyes, and nose, are color white. Moreover, the male white-tailed deer has antlers. They are classified as herbivores and their diet typically consists of leaves, fruits, grass, twigs, corn, nuts, and alfalfa. The white-tailed deer is an excellent runner and jumper. It can sprint up to 30 miles an hour and leap at a distance of 30 feet and as high as 10 feet. When this creature is alarmed, it usually snorts and stomps its hooves as a warning. Furthermore, it may also raise its tail, showing the underside. This white underside also has a special purpose, as it can help the young ones follow the mother deer when running.

    Status According to the International Union for Conservation of Nature, the white-tailed deer is listed as a species of Least Concern because of its large population and adaptability to human dominated habitats. Some of the threats faced by this animal in Venezuela include overhunting and loss of habitat. For the subspecies in South and Central America, feral dogs are considered a nuisance.

    Related products